duminică, 7 martie 2010

Hairstyle 2010

O ținută nu e completă dacă nu are ca și "accesoriu" o tunsoare sau o coafură pe măsură. Când spun pe măsură, nu mă refer la opere de artă în ale mânuirii părului, ci la concordanța sau contrastul între linia vestimentară și coafura aleasă.
În 2010 se poartă NATURALEȚEA. În sfârșit părul nu mai are de suferit în urma folosirii plăcii de îndreptat, a fixativului și a produselor de modelare. A venit timpul ca buclele lejere, cocurile ciufulite,cozile împletite, părul lăsat liber să ia locul coafurilor minuțios aranjate.

Dacă hainele sezonului cald se caracterizează prin feminitate, inocență, culori calde, pastelate,relaxare, atunci și coafurile,respectiv tunsorile trebuiau să fie în concordanță. Cocurile răsucite, care lasă libere șuvițele rebele sunt exact ceea ce trebuie pentru o ținută chic. Pot fi răsucite ca în imaginile de mai jos sau poți găsi tu noi modele, numai că ideea de bază este că totul trebuie să fie lejer, natural, fără aspectul rigid și bățos al cocurilor obișnuite.



O altă idee propusă de designerii consacrați sunt buclele foarteeee largi, care sunt foarte ușor de obținut dacă după ce îți speli părul cu șampon și balsam obligatoriu, îți prinzi părul cu un elastic moale într-un coc răsucit și îl usuci așa. După ce îl desfaci, el o să se așeze natural, iar lumina va curge printre șuvițe, scoțându-i în evidență strălucirea. Este foarte ușor de făcut atât pentru părul lung, cât și pentru părul mai scurt.



Codițele împletite, rupte din peisajul rural sunt poate cel mai ușor de făcut și cel mai chic. La îndemână, nu-ți ia mult timp să le faci și merg aproape în orice situație. Evident, nu studia foarte mult așezarea șuvițelor. Designeri precum Alexander Wang, Miu Miu, Missoni, Oscar de la Renta au optat pentru această frizură pentru că este foarte feminină, jucăușă, naturală. Că până la urmă despre asta este vorba. Nu se mai poartă absolut deloc imaginea încărcată, cu mult machiaj și păr hiperaranjat. Bărbații se dau în vânt după un păr prins lejer prin care își pot trece mâna și îl pot ciufuli sau dupa o față curată, care îți lasă trăsăturile să iasă la iveală.





În materie de culori, evident că predomină nuanțele naturale. În special blondul miere, șatenul caramel, roșcatul cireașă și brunul cu șuvițe discrete caramelizate, care se potrivesc oricărui tip de ten și merg combinate cu șuvițe mai închise sau mai deschise. Nu se renunță la culorile tari, cum ar fi blondul platinat sau roșcatul puternic, dar trebuie să fie uni, fără alte tonuri sau nuanțe.






Accesoriile pentru păr sunt variate, pentru toate gusturile, cu o însușire comună : simplitatea ( NU banalitatea). Adică pentru o ținută elegantă, de seară, nu trebuie să alegi o clamă cu multe strasuri,pietricele,pene și alte adaosuri care nu fac decât să încarce inutil, ci mai degrabă o clamă nude, cu aspect prețios, cu pietricele mici și puține, dar care au efect maxim. Sunt iarăși foarte IN bentițele din bumbac, alb-negru sau uni și eșarfele purtate pe post de bentițe.




De asemenea, se poartă şi bretonul.

Drept şi bogat pentru o fizionomie ovală.



Pierdut într-o parte pentru o faţă ovală, dreptunghiulară, pătrată, rotundă, în formă de inimă.



Drept şi filat pentru o fizionomie ovală sau rotundă.



Scurt şi jucăuş pentru o faţă ovală sau rotundă.

Un comentariu:

  1. Pai vezi ma iub , se poarta parul mai lung , ia sa te conformezi si tu :))

    RăspundețiȘtergere