luni, 19 aprilie 2010

Vogue....du Paris

E preferata mea. Asta e. Revista mastodont care dă tonul în tot. Social, modă, cultură, stil, timp liber, orice. Visez la clipa în care ea va păși pe scena revistelor de modă din România, dându-le clasă. Parcă o și văd pe Wintour cu celebrii ei ochelari de soare purtați tot timpul coborând din avion într-o ținută impecabilă Chanel și ignorând toți trepădușii care se grăbesc să o pupe în dos. Dar deh, scena modei românești este prea mică pentru o asemenea apariție. La noi încă predomină cocălărimea și en-gros-ul, cu zeci de ținute identice. Am pentru voi, cele și cei care înțelegeți ce înseamnă Vogue, dar și pentru cei care acum descoperă acest fenomen, pictorialele prezente în numărul din luna mai în Vogue Paris(că tot am vorbit de moda pariziană mai jos). Și să îmi spuneți cam cu câți ani în urmă ne situăm noi la capitolul reviste de modă, pictoriale care apar în revistele de modă și editori care aranjează materialele ca să iasă produsul finit.

1. În primul pictorial apar Daria Werbowy și Francesco Vezzoli. Știu, nu vă spune nimic numele lor. Ei bine, aflați că domnișoara Daria este una dintre cele mai bine cotate modele din lume. În 2007, Forbes a făcut un clasament al celor mai bine plătite modele, iar Daria a ieșit pe locul 9, câștigurile ei din iunie 2006 până în iunie 2007 fiind de 3,5 milioane de dolari. Ehh , ce spuneți de asta? Parcă, parcă ați vrea să aflați mai multe despre ea. Deține un record, acela de a fi deschis și închis cele mai multe prezentări de modă într-un singur sezon. Pentru cei care sunt în domeniu, Daria e mai ales cunoscută din campaniile Lancome, și nu numai. În 2000, Vogue Paris a declarat-o pe modelină una dintre cele 30 top-modele ale lumii. E ceva, nu? E, de asemenea, al doilea model canadian care are o stea pe Canadian Walk of Fame, după Linda Evangelista. A prezentat cam pentru toate brand-urile de lux din lume, printre care Prada, Chanel , Yves Saint Laurent, Pepe Jeans, Louis Vuitton, Missoni, Versace, Hermes, Valentino, Roberto Cavalii și alții. Și acum să vedem de ce este așa de dorită această modelină atât de tare și de ce se dau bani grei pentru ca ea să apară pe podium. Enjoy!


















Iar Francesco Vezzoli este un artist italian, încă nu imi este bine definită în minte cu ce se ocupă el mai exact, dar asta mai puțin contează. În cazul de față, contează imaginile și ce exprimă ele.



2. Tot în numărul din mai al aceleiași mult discutate reviste apare și Natasha Poly, un alt supermodel care face parte din acele minunate 30 modeline ale lumii. Și ea este una dintre cele care se poate lăuda cu apariții spectaculoase pe coperta revistei Vogue Paris, chiar de două ori, cu numeroase prezentări pentru nume mari precum Louis Vuitton, Gucci, Lanvin, Dolce&Gabbana, Nine West, Victoria's Secret, Versace, Alexander McQueen, Chanel, Balenciaga și alții. Vă plictisesc dacă vă mai spun ce activitate profesională are fata asta și pentru cine și pentru câte super-reviste a pozat. Oricum, ați înțeles ideea. Hai să o vedem și pe Natasha cum este ea prezentată în Vogue Paris-mai 2010.Enjoy!























Și ceea ce ador cel mai mult la pictorialele astea este că nu există nici un push-up, nici un botox, nici un silicon, nimic nelalocul lui. Femeile pot fi sexy, sălbatice, frumoase, interesante, atrăgătoare, porno și fără toate atașamentele astea. Ideea stă numai în atitudine. Ca atare că nici outfit-urile nu sunt cine știe ce puse la punct. Și de-asta nu vine Vogue în România.Și de-asta modelele noastre nu pot ridica nasul la rangul celor care apar în Vogue. Pentru că nu avem atitudine. La noi încă mai funcționează mintea siliconată.

7 comentarii:

  1. Da , chiar aveai dreptate cand ai spus ca o sa imi placa ce vei posta .
    Imi place foarte mult prima serie de poze si nu putin ! :)) cat despre ce ai scris tu acolo voi reveni cand imi permite vederea si imi voi da cu parerea si acolo . Pana data viitoare te pup si te iubesc >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. absolut genial pictorialul (iti urmaresc blogul de ceva timp si imi place f mult)...pozele sunt ale lui demarchelier?

    RăspundețiȘtergere
  3. Asaaa ... m-ai bagat maxim in ceata cu toate numele si prenumele atarnate acolo pentru ca dupa cum bine stii nu cunosc , dar sunt de acord cu tine ca suntem cu x ani in urma fata de respectiva revista si cu modelele care sunt prezentate atat in ea cat si mai sus de tine si cea pe care ar pupa`o in fund cam toti ai nostrii pentru ca mi se pare normal , asta e romanu cocalar si pitziponc dupa cum ai si precizat , dar stai linistita ca si noi avem modele de top cum ar fii Monica Columbeanu care s`a lansat de la frecat bara direct pe podium .. bine nu chiar direct pentru ca sunt convins ca a trecut prin ceva carne ca sa zic asa :)) dar intelegi tu ideea .. nu prea poti sa faci comparatie intre poporul nostru inchis la minte care de`abia se abtine sa nu te scuipe cand esti putin iesit din tipar si restu poporul francez care deh .. sunt cu ceva decenii in fata noastra asa cum sunt si multi altii . Noi sa fim sanatosi . Aaa si inca ceva FOARTE ADEVARAT partea cu pictorialele in care nu apar fetite cu push-up , botox , silicoane si alte macarii d-astea. Mult respect pentru fetele care se prezinta pe podium cu ce le`a inzestrat mama natura printre care si atitudinea despre care ne relatai ceva mai sus .
    Hai sa fie ca sa nu fie rau :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc pentru comentarii si pentru faptul ca urmariti blogul. Irina, tot ce stiu este ca pictorialul cu Daria si Francesco este facut de Mario Testini. Uite ca despre cel cu Natalia nu stiu nimic. Rusine sa imi fie!

    RăspundețiȘtergere
  5. imi place foarte mult editorialul din vogue...modelele sunt naturale si asta le face deosebite de ale noastre siliconate fetitze...plus ca au ajuns acolo fiindca "stiu" si "pot" face ceva, nu ca fetele noastre care se culca cu oricine le poate propulsa...normal ca au alta atitudine francezii si alta moda...pentru ca se pune accent pe progres si progres nu poti sa ai decat cu oameni de calitate...

    RăspundețiȘtergere
  6. Tu viseaza sa ajunga in Romania, dar nu va ajunge, din pacate, prea curand. Cel putin atata timp cat marile case de moda nu au propriile reprezentante in Romania si hainele lor se vand in magazine multibrand. Pentru ca nu vor cumpara publicitate, iar Vogue pe asta se bazeaza...hai sa ne mutam in alta tara ;)) :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca ar exista cererea publicului, ar veni Vouge in Romania, asa cum este si Harper's Bazaar in Romania, de altfel o revista respectabila. Vogue nu vine pentru ca Vogue nu inseamna numai imagini,haine, modele si trenduri. Vogue are o traditie, o istorie, Vogue are si cere profesionisti, Vogue a muncit mult ca sa fie Vogue, Vogue nu pierde timp si Vogue e un manual. La noi se invata moda dupa ureche, nu exista dorinta de perfectionalizare, de documentare. La noi toti sunt designeri si nici unul. Nu e vorba numai de publicitate. Publicitatea vine pe parcurs, dupa ce revista se vinde si are succes. Lumea cumpara o revista pentru a rasfoi continutul ei, pentru a se delecta, informa, amuza, whatever, nu pentru a privi niste reclame. Din publicitate isi scot ei bani, e mai mult o chestie interna decat o chestie care ar putea privi publicul cititor. Ehhee am eu o teorie mult mai mare despre "De Ce La Noi Nu Este VOGUE?", dar nu vreau sa arat cat de evidenta este frustrarea mea ca sunt romanca. Mai pastrez inca aparentele de cetatean patriot.

    RăspundețiȘtergere