marți, 22 martie 2011

In particular ...

Nu mi-au placut niciodata generalizarile. Nici in moda, nici in orice altceva. Nu toti barbatii sunt porci, nu toate femeile inseala, nu toata lumea care se imbraca bine are multi bani, nu toate femeile frumoase sunt proaste si as putea continua lista la nesfarsit. Nici in fashion nu poti generaliza. Desi majoritatea hainelor se gasesc in mai mult de un exemplar, foarte putine modele fiind unicat, asta nu inseamna ca se adreseaza tuturor.

Daca ar fi dupa mine, nu ar trebui sa existe replica "in general". Oamenii sunt extrem de diferiti chiar atunci cand par ca sunt la fel. Nu poti da sfaturi generale atunci cand vine vorba de stil, de haine care se potrivesc, de atitudine. Chiar daca doi oameni sunt identici, fizic vorbind, nu le poti da aceleasi sfaturi stilistice. Pentru ca nu au aceleasi opinii, nu se invart in aceleasi cercuri sociale, nu se simt bine in acelasi tip de haine. De aici se trage si sfatul meu ca trend-urile nu trebuie luate ca atare, nu trebuie urmarite pas cu pas, pentru ca, practic, ele ofera o viziune generala asupra modei actuale. Iar misiunea noastra este sa o particularizam pentru fiecare in parte.

Daca intampinati greutati, nu ezitati sa mai imi trimiteti mail-uri la fashiondictatorship@yahoo.com. Le citesc si raspund negresit! Succes!

5 comentarii:

  1. Hey love great blog i love it! you have now found yourself a follower in me :) hope you can find some time to check mine out.

    http://ruparee.blogspot.com/

    xo

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut.Vreau sa te felicit pentru ca incurajezi campaniile ecologice. Am vazut ca ai pe blogul tau bannerul de la Umbrela Verde.
    Intr-o lume din ce in ce mai poluata, fiecare campanie ecologica conteaza. Noi incurajam recilclarea, reducerea poluarii, folosirea responsabila a resurselor, plantarea copacilor, depozitarea in siguranta a substantelor chimice si curatenia spatiilor verzi. Dintre toate acestea, ne axam pe incurajarea plantarii copacilor pentru ca ne dorim ca fiecare persoana sa aiba “copacul sau“. Prima campanie de plantare se numeste “Parcul Izvor prinde radacini“.
    Daca iti doresti ca in Romania sa fie plantati mai multi copaci, dar nu ai timp sa plantezi unul, poti sa ne sustii prin oricare dintre variantele de mai jos:
    1) Redactarea unui articol informativ care are legatura cu copacii sau ecologia.
    2) Publicarea unui articol pe blogul tau in care sa vorbesti despre campania noastra.
    3) Adaugarea unui link/banner pe blogul tau.
    Daca adaugi pe blogul tau unul dintre cele 10 bannere de pe pagina "schimb de link" vei primi in schimb un link la sectiunea “Sustinatori” si vei aparea aleator pe prima pagina in sectiunea “Bloguri Partenere”.
    Daca doresti sa apari permanent (pe prima pagina) la sectiunea “Ne sustin”, trebuie sa participi la una dintre campanile noastre de voluntariat sau sa donezi bani pentru plantarea unui copac (9 lei).
    Aceasta campanie este apolitica si este realizata de un grup de tineri care isi doresc sa schimbe mentalitatea celor care neglijeaza mediul incojurator. Participa si tu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Replica "in general" exista pentru ca nu prea exista adevar absolut. Dar da, de obicei o vad folosita cand cineva a spus o prostie (e.g. femeile nu stiu sa conduca), cineva le atrage atentia si trebuie sa retrage (apropos, in US, femeile conduc mai bine ca barbatii / au mai putin accidente).

    Vs. fashion, cred ca poti da sfaturi generale, pentru barbati (care le-ar prinde bine compatriotilor nostri): pantofi sport doar cand faci sport; maneca incepe unde se termina umarul etc

    P.S. Primele 3 comentarii sunt SPAM ;)

    RăspundețiȘtergere