miercuri, 3 martie 2010

Asa DA ... Asa NU ...

Moda din ziua de astăzi este foarte relaxată, adică îți permite să faci tot felul de combinații, în funcțiile de imaginația fiecăruia. Dar una este să poți să te joci cu culori, texturi și volume și alta este să interpretezi greșit mesajul ăsta. Știu că o ținută simplă, ternă nu atrage atenția și nu e interesantă, dar nici ca ținuta ta să fie o varză totală nu este recomandat.
De exemplu, lacul nu se poartă ziua. Mai ales lacul negru. Nicidecum! Este un material pretențios și purtat în combinații nepotrivite dă senzația de kitschos. Să zicem că ar merge un lac în culori neutre, precum roz pal,peach,crem, dar trebuie să știi foarte bine cum să alegi ținuta. Lacul este potrivit stilului foarte elegant, iar dacă hainele tale vin dintr-un alt film, las-o baltă. Optează pentru alte materiale mai potrivite pentru timpul zilei.
Niciodată nu asorta pantofilor sport, gen celor cu forma aerodinamică (pe care nu îi recomand decât strict pentru cei care fac sport și doar atunci când se antrenează și nicidecum ca pantof casual) de la Puma o geantă cu mânere scurte. Nu se potrivesc. Dacă până acum nu ți-ai dat seama, e cazul să alegi o gentuță tip rucsac sau chiar un rucsac. Asta dacă nu vei lua decizia (înțeleaptă,după părerea mea) să schimbi genul pantofului. La fel de lejeri o să ți se pară și teneșii sau orice altă încălțăminte cu talpă joasă.
Nu amestecați multe imprimeuri. Dacă alegi un tricou sau o bluză cu buline, nu asorta o eșarfă cu floricele. E prea mult. Iar ce e prea mult, e de prost-gust,chiar dacă piesele luate separat sunt foarte cool. Deci alege doar un singur tip de imprimeu și joacă-te cu el. Dacă nu vrei să te joci, keep it kind of simple și optează pentru haine unicolore care să meargă cu modelul respectiv.
Orice femeie este mult mai atrăgătoare pe tocuri, e bine știut. Dar și tocurile astea au o filozofie. Tocul cui nu se poartă ziua. La fel ca lacul, tocul stiletto exprimă eleganță și, de ce nu, superioritate. Așa că nu îl purtați pe timp de zi ca să nu i se piardă farmecul.
Straturile de haine se poartă mult. S-au purtat și în anotimpul rece, se vor purta și în sezonul ce este pe vine. Dar sunt niște mici detalii de care trebuie să țineți cont. Unul ar fi că nu se poartă mai mult de un rând de nasturi. Adică să spunem că optezi pentru o ținută formată în partea superioară din: maieu, tricou, cămașă, cardigan scurt, cardigan lung și larg și o gecuță scurtă. Ei bine, ele nu se pot purta decât descheiate, în nici un caz încheiate la nasturi, pentru că s-ar suprapune nasturii de la cămașă cu nasturii de la cardiganul scurt cu cei de la cardiganul lung și s-ar crea o mare varză inestetică. E bine să alegeți doar o piesă cu nasturi, să zicem maxim 2. Dacă numărul lor este mai mare de 2, atunci e musai să le purtați descheiate.
Marea mea problemă a fost, este și va rămâne asortarea culorilor. În fiecare zi asist la un spectacol monstruos în care protagoniste sunt bietele culori, care nu au nici o vină. E frumos să porți multe culori, că doar de-asta ești tânăr, dar simte combinațiile înainte să ieși din casă. Rozul nu o să se potrivească niciodată cu roșul, la fel ca negru cu maro. Decât să te arunci în caruselul nuanțelor, mai bine te oprești și-ți alegi o singură culoare puternică pentru o singură piesă vestimentară, iar restul să fie neutru, de neobservat. Pentru ca ținuta ta să aibă un oarecare echilibru.
Și cam astea ar fi frustrările mele în materie de street fashion momentan. Revenim cu alte problematici în care promit să nu îmi implic foarte mult gusturile proprii și personale :)), ci doar firescul și fashion demandings.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu