miercuri, 7 aprilie 2010

Vine vara, bine-mi pare ..

Deşi vremea se joacă un pic cu garderoba noastră, când suntem pe punctul de pune în dulap gecuţele de piele şi cardiganele dă o ploaie zdravănă care ne schimbă planurile, ştim cu toţii că mai este puţin până ne vom întinde pe nisipul fierbinte, savurând un cocktail rece ca gheaţa în briza mării. Aşadar, se cere un studiu al beach fashion-ului, ca să îi spunem aşa. Alegerea costumului de baie, a accesoriilor, a hainelor pentru sezonul cald sunt nişte etape deloc de neglijat pentru fashionişti.

First things first. Piesa de bază este costumul de baie. Fie el întreg sau deux-pieces, nu poate fi ales la voia întamplării. Atunci când designerii îţi oferă atâtea posibilităţi, este şi păcat să nu petreci mai mult timp hotărându-te care este costumul care ţi se potriveşte. Preferatele mele sunt costumele retro, care îţi dau un aer chic-classy şi care debordează de sexualitate prin faptul că acoperă foarte mare parte din corp. Aici ar interveni un dezavantaj, că nu te poţi bronza în voie, dar cine a spus că trebuie să ai doar un costum de baie? Păstrezi ce e mai bun pentru finalul verii, când deja eşti delicioasă ca o ciocolată şi îţi permiţi să porţă un costum întreg. Pentru a vizualiza mai bine costumele retro şi a simţi feminitatea şi sexualitatea pe care o emană, vin în ajutor colecţiile Abaete şi Galliano.




Mai există şi alte variante. Bineînteles, costumul deux-pieces nu o să se demodeze niciodată, numai că dimensiunile lui diferă. Numai sunt deloc în trend, Slavă Domnului, costumele minuscule, care abia, abia acopereau părţile esenţiale ale corpului. Acum dimensiunile sunt generoase, îţi permit să te mişti în voie, fără teama că oricând pot ieşi la iveală părţile intime. Sutienul este unul care susţine sânul, îl acoperă atât cât trebuie, nici să nu te bronzezi deloc, dar nici să arăţi prea mult. Slipul este, de asemenea, unul tip gogoşar sau dacă nu chiar gogoşar, undeva pe aproape. Cu talie înaltă sau joasă, el conturează linia piciorului şi forma şoldurilor.
Deci a venit timpul să renunţaţi la tanga, sutiene ce acoperă doar sfârcurile sau bronzatul topless. Anul ăsta se poartă costumele de baie în adevăratul sens al cuvântului!




Accesoriile sunt foarte importante, chiar dacă ele vor fi date jos la un moment dat. Ca o necesitate sau nu, pălăriile sunt în vogă. Cu boruri largi, generoase, ca să îţi protejeze faţa, umerii şi decolteul de soare, dar şi ca să îţi dea un aer uber chic, pălăriile sunt un must-have. Ele întregesc ţinuta, aşa cum ne arată Ben de Lisi şi Michael Kors. De asemenea, există şi varianta mai boho-chic, din paie şi cu boruri mai restrânse, ca la Tommy Hilfiger. Sau aşa cum propune Donna Karan (DKNY), o eşarfă legată în jurul capului. Arată foarte bine, dar în afară de faptul că ţine părul strâns, nu mai are alt rol. Nu te portejează împotriva razelor solare.



Ideea de plajă este întotdeauna asociată cu ideea de nuditate, cât mai multă piele la vedere, rochiţe scurte, maieuri extradecoltate, totul foarte scurt si care lasă descoperită cea mai mare parte a corpului. Foarte greşit! Din ce în ce mai mult se pune accentul pe vaporos, fluid, pe lungime şi transparenţă. Rochiile până în pământ, pantalonii lungi din bumbac, mătase, transparenţi sau opaci, tunici, cămăşi foarte feminine, asortate cu şlapi sau sandale romane, fără toc sunt opţiuni la îndemână care înlocuiesc vechiul concept de vara la plajă. Deci, ţinuta beachwear poate fi compusă dintr-un costum de baie, unul din cele prezentate mai sus, peste care se pune o rochie lungă sau o tunică transparentă, astfel încât să te protejeze de soare până ajungi pe nisip şi o pereche de şlapi.



Genţile sunt în continuare mari şi foarte încăpătoare, din materiale rezistente, care întregesc ţinuta de plajă. Nu lipsesc ochelarii de soare, care, în funcţie de fizionomia feţei, pot fi ori Wayfarers, ori modelul pilot extralarge, adică cu lentila un pic mai mare decât ochelarii model pilot clasici.
Vara este anotimpul cel mai permisiv, aşa ca indiferent de trend-uri, ideea de bază rămâne aceeaşi : materiale fluide, vaporoase, protectie împotriva soarelui şi muuultă bălăceală.

(Ţin să precizez că fotografiile nu sunt din anul 2010, dar se pliază perfect ideii pe care o am despre cum ar trebui să ne îmbrăcăm în sezonul cald. Dacă apar modificări, nu o să ezit sa le postez.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu