joi, 10 martie 2011

Forget the price tag...?

Ascultam melodia "Price tag" a lui Jessie J, care,by the way, canta bestial!, si ma gandeam ce rol important au banii in viata omului. Omoram pentru ei, ii cantam, ii imprumutam, ii dorim, muncim ca nebunii pentru bani, trecem peste prietenie, familie, iubire pentru ei, facem absolut orice atunci cand vine vorba de bani. Se zice ca banii nu aduc fericirea, dar o intretin. Banii nu au nici o legatura cu fericirea adevarata. Fericirea pe care o simti in tine, nu pe tine. Da. Banii cumpara haine, mancare, platesc chirie, facturi, ajuta pe altii. Dar devin pretextul multor neputinte. Exista credinta populara autohtona ca romanii se imbraca prost pentru ca nu au bani. Ceva mai gresit nici ca se putea spune. Nu ai nevoie de bani multi ca sa iti cumperi haine care sa ti se potriveasca. Romanii sunt snobi si inca se refac dupa lipsurile comunismului. Merg pe principiul : daca ai, atunci sa se vada!

Poate cateodata e bine sa ne oprim din lupta asta pentru a obtine cat mai multi bani, pentru ca niciodata nu o sa fie indeajuns, iar viata trece cand nici nu te astepti. In materie de haine, tot timpul principiul "simple is the best" a functionat...a se intelege prin "simple" si ocolirea brand-urilor high-class si alegerea unor variante mai ieftine: second-hand-uri, mini-prix-uri, outlet-uri, targurile vintage si asa mai departe.

Un comentariu:

  1. fericirea vine din realizarile pe care le ai in viata...acea fericire care o ai dupa ce ti-ai cumparat o bluza de la nu stiu ce firma nu dureaza mult, si e si normal asta...doar ca este mult mai usor sa te pacalesti ca o bluza sau un pantof te fac fericita decat sa muncesti si sa faci sacrificii pentru a realiza ceva...

    RăspundețiȘtergere