vineri, 10 septembrie 2010

Ce se mai poartă toamna asta?

Oricât de mult am încercat să amân prezentarea tendinţelor toamnă/iarnă 2010-2011 dorind să lungesc cât de mult posibil vara, iată că nici măcar ultimii nostalgici, care mai speră încă la un bronz târziu de toamnă, nu mai pot împiedica acest lucru.


Exact când aveam senzaţia că nu se mai pot inventa combinaţii cool de cuvinte şi de stiluri precum retro-chic, boho-chic, retro-urban&Co. , sezonul acesta am avut parte de o surpriză. Se poartă urban-country, adică un soi de "Natura întâlneşte oraşul" din reclamele Dorna. Tweed-urile, carourile şi toate motivele etnice sunt în mare vogă acum, dar modelate în siluete cât mai subţiri, cât mai sexy, conturând un look urban.
Designeri propuşi : Jil Sander, Chanel, Christian Dior, DKNY, Aquilano.Rimondi



A venit timpul să lăsăm deoparte jachetele biker din piele şi colanţii mulaţi, pentru că este momentul de apogeu al feminităţii, în care stilul anilor 50 este iar în vogă. Talie vizibil subliniată, decolteu generos, dar nu vulgar, fuste pline, care se unduiesc în jurul corpului, feminitate şi sex-appeal.
Designeri propuşi: Prada, Nina Ricci, Jason Wu, Oscar de la Renta, Tommy Hilfiger, Louis Vuitton



Dacă tot urmează să înceapă şcoala, cu profundă admiraţie şi cu plăcere vă spun că Şcolăriţa is back in business! O uniformă chic, urbană care o să te facă să arăţi şi să te simţi ca o adolescentă. Pentru a nu te confunda cu o liceancă, finisează look-ul cu nişte tocuri foarte înalte, ciorapi coloraţi sau şosete care se întind până deasupra genunchiului, o geantă supradimensionată sau, dimpotrivă, un plic minuscul, orice nu ţi se permitea să adaugi uniformei atunci când erai la şcoală. A sosit clipa dulce a răzbunării!
Designeri propuşi: Miu Miu, Proenza Schouler, Rochas, Christopher Kane, Erdem, Versus



Vine frigul, aşa că mă bucură să ştiu că puloverele din lână ale mamei vor fi în trend. Ce e şi mai cool este că puloverul poate fi purtat ca rochie, încins în talie cu o curea vintage, accesorizat cu o pereche de boots şi o geantă din piele tocită şi obţii un look fresh şi foarte în trend. Sau poţi opta pentru un look a la Chanel, pentru anotimpul rece, care a înlocuit boots-urile cu cizmele de blană şi geanta din piele cu o geantă din blană. Rămâne la decizia ta care variantă ţi se potriveşte.
Designeri propuşi: Carolina Herrera, Chanel, Prada, Missoni, Chloe



Lungimea fustelor devine dramatică, atingând pământul şi chiar, de cele mai multe ori, având o trenă scurtă. Per total, look-ul este de impact si foarte confortabil, completat de puloverul despre care vorbeam mai sus.
Designeri propuşi: Louis Vuitton, Marc Jacobs, Dries van Noten, Michael Kors, Richard Chai Love



Că tot ziceam de lână, a venit şi vremea blănurilor, altă piesă foarte practică în acest sezon. Cu mâneci sau umeri supradimensionaţi, buzunare spaţioase sau glugă, sunt foarte in în anotimpul rece.
Designeri propuşi: Chanel, Valentino, Fendi, Balenciaga, Derek Lam, Roberto Cavalli



Catifeaua este materialul statement toamnă-iarnă 2010-2011. Nu îmi place, nu sunt de acord, dar designerii o propun. Rochii, costume din catifea. Atât şi nimic mai mult.
Designeri propuşi: Alexander Wang, Giorgio Armani, Ralph Lauren, Dolce&Gabbana, Altuzarra



O altă propunere cu care nu sunt de acord pentru acest sezon sunt penele. Pe fuste, genţi, rochii, jachete, fluturând peste tot. Aveţi grijă să nu vă luaţi zborul!
Designeri propuşi: Lanvin, Gucci, Alberta Ferretti, Vera Wang, Givenchy, Marchesa



Pantalonul este mai feminin, cu tăietura boot-cut, fără tăieturi, fără drapaje, fără artificii, doar o formă simplă, care lungeşte vizibil piciorul şi lasă la vedere un pic din pantof.
Designeri propuşi: Balmain, Gucci, Emilio Pucci, Bottega Venetta, Rochas, Prabal Gurung



Capa este newcomer-ul din acest sezon. Un trench mai amplu, mai voluminos, cu tăieturi ciudate, dar extrem de feminine. Simplitatea formelor, lipsa accesorizării combinate cu materiale fine, dar călduroase precum pielea întoarsă sau blăniţa scurtă completează orice ţinută în anotimpul rece.
Designeri propuşi: YSL, Celine, Alexander Wang, Christian Dior, Giambattista Valli, Stella McCartney



Jachetele masculine nu dispar din garderobă, ci doar se schimbă materialele din care sunt făcute. Pielea este înlocuită cu pielea întoarsă şi cu blăniţa scurtă.
Designeri propuşi: Burberry Prorsum, Ralph Lauren, Miu Miu, Hermes, Reed Krakoff



După părerea mea, sezonul acesta se caracterizează prin simplitate şi chicness (dacă pot să zic aşa). Fără volane, fără pliseuri, zorzoane, detalii în exces, printuri, motive, modele. Se poartă hainele simple, curate, minimaliste, reduse către perfecţiune.
Designeri propuşi: Celine, Stella McCartney, Marni, Calvin Klein Collection, Narciso Rodriquez, Akris



Maletele în culori îndrazneţe, gulerele înalte la jachete sau trench-uri, maxi rochiile, stilul militar sunt alte elemente ce nu lipsesc din trendboard-ul sezonului. Călduroase, sexy şi foarte practice, cizmele ce trec de genunchi sunt o piesă de bază iarna aceasta. Pentru cele care au simţul esteticului si al cromaticii, există o propunere îndrazneaţă : poncho-urile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu