sâmbătă, 25 septembrie 2010

Sănătos şi gustos

Pentru că am spus că moda nu ţine doar de haine, o adevărată fashionistă trebuie să aibă un stil de viaţă cool, adică sănătos şi activ. Nu doar felul cum te îmbraci contează, ci şi felul în care arăţi pe sub haine. Celulita nu este admisă, aşadar excludem dulciurile, grăsimile, băuturile acidulate, pesimismul,răutatea şi hainele mulate :)) În schimb, aducem în lumina reflectoarelor legumele, fructele, apa plată, mişcarea, energia pozitivă, muzica, distracţia,hainele lejere.
La această micuţă rubrică, "Sănătos şi gustos", voi posta câte o reţetă simplă, pe care să o puteţi face acasă şi care nu îngraşă, dar este demenţial de gustoasă. Puteţi să îmi trimiteţi şi voi câte o reţetă proprie sau împrumutată(chiar vă rog) , iar eu o voi posta cu cea mai mare plăcere. Nu ţineţi doar pentru voi ponturile! Send me to email!
Eu personal sunt înnebunită după paste. Aşa că vă propun o reţetă simplă de Penne cu sos de roşii.
Pentru o singură porţie se folosesc 100 gr penne, 2 roşii, 3-4 căţei de usturoi, o lingură de ulei de măsline, cimbru, oregano, piper alb,negru,roşu,sare.
Penne-le se fierb intocmai cum scrie pe ambalaj, în apă clocotită cca 8-10 min. Într-o tigaie se pune lingura de ulei de măsline, în care se va căli usturoiul tăiat mărunt. În momentul în care usturoiul capătă o nuanţă de caramel, se adaugă roşiile, care au fost decojite şi tăiate în prealabil. Peste acestea se adaugă condimentele. În funcţie de cât de fărâmiţate doriţi să fie roşiile, sosul se lasă mai mult sau mai puţin pe foc. Mie îmi place să îl las până ce roşiile devin aproape o pastă, dar încă li se mai simte componenţa. Altora le place să simtă roşia întreagă, aşa că lasă sosul mai puţin pe foc.
Penne-le şi sosul se pun într-o farfurie şi se servesc pe îndelete.
O reţetă simplă, deloc costisitoare, dar foarte gustoasă! Poftă bună!

*îi mulţumesc surorii mele, Brânduşa pentru această reţetă; trebuie să recunosc că nu e meritul meu.

3 comentarii:

  1. Buna, Adriana,

    Sunt redactorul blogului www.incabinadeproba.ro. Iti citesc de ceva vreme blogul si ma fascineaza felul in care scrii. De aceea iti propun sa fim parteneri blogroll. Daca si tie iti surade ideea, te invit sa ma adaugi in lista de blogroll si eu voi face asisderea.

    Spor la bloggerit si o dupa-masa fantastica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna. Mersi mult. Ok, accept deal-ul, daca ii pot spune asa. Astept sa imi dai si tu o reteta minune, pe care sa o impartim cu cititoarele.

    Spor si tie si ma bucur ca iti place ce scriu.
    Te pup, sa ai o saptamana fantastica!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu e nici reteta mea! asa mananca italieni cand au chef de ceva simplu,adica mereu la pranz:))))))))))mie imi place la nebunie,putine calorii si daca vrei sa fie si mai tare poti folosi paste integrale si mai sanatos de atat nu poate fii!!!

    RăspundețiȘtergere