luni, 8 februarie 2010

"Haina nu face pe om ... "





"Ci omul face haina", asta ar fi continuarea. O mare tampenie! Nu trebuie sa ai doua facultati ca sa iti dai seama ca are o foarte mare importanta felul cum te imbraci. Tine de respectul de sine, de cum arati tu in ochii tai, cat de mult iti pasa de tine, nu doar de o pasiune pur homosexuala, tipica boemilor fara activitate cerebrala.
Sa luam ca un prim exemplu cat de importanta este imbracamintea atunci cand mergi la un interviu pentru un job. Evident ca stilul hainelor va fi diferit in functie de jobul pe care speri sa il obtii. Nu poti sa mergi intr-o pereche de slapi si o camasa cu imprimeu floral intr-o firma serioasa de publicitate sau nicidecum nu e inspirat sa alegi o tinuta monotona, plictisitoare, predominant in tonuri de gri atunci cand mergi la un interviu pentru postul de educatoare. Sunt anumite reguli de care trebuie sa tinem cont si care dovedesc ca "haina face pe om".
De cate ori nu ati etichetat o persoana doar dupa stilul vestimentar, fara sa stiti nimic altceva despre ea? Mie, personal mi se intampla frecvent pentru ca sunt foarte constienta de influenta haina-om si om-haina. Personalitatea, caracterul,copilarismul,jovialitatea, toate aspectele astea ce definesc o fiinta umana sunt reflectate intr-o tinuta. Nu iti dai seama si poate ca nu esti mereu in priza sa ai totul sub control, de la dunga pantalonilor pana la pliul esarfei, dar de fiecare data hainele spun ceva despre tine. Cateodata de bine, cateodata de rau.Si chiar se intampla sa existe dati cand hainele sa nu aiba nimic in comun cu persoana care de fapt esti. La o simpla privire in jurul tau iti vei da seama ca oamenii se aleg intre ei si in functie de stilul vestimentar.
Poti citi un om foarte usor dupa felul cum isi alege culorile, materialele, combinatiile de nuante,tonuri,volume,imprimeuri,piese de vestimentatie. Ideea este ca pe langa arta de a te imbraca intervine si necesitatea de a te imbraca. Dar nu necesitatea aia bruta de a-ti acoperi partile intime, de a nu iti fi frig in anotimpul rece, de a ascunde unele defecte s.a. Nu. Necesitatea de a te potrivi tu, ca si persoana, cu tine, ca si imagine. Necesitatea de a te incadra in anumite situatii.
Aici intervin eu si blog-ul meu. Nu vreau sa ma dau nu stiu ce mare specialista sau critic in ale modei, dar simt atunci cand ceva este in neregula si consider ca imi pasa destul de mult de cuvantul "imagine" incat sa il las asa de izbeliste in dictionar. Si , de asemenea, nu vreau sa creez un blog in care sa va invat ce si cum, ci doar un blog in care se intalnesc haine de tot felul, de la cele de pe catwalk pana la cele din dulapul propriu.
Enjoy si sunt oricand available pentru orice fel de feedback si sfaturi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu