luni, 15 februarie 2010

Updated .

Moda este într-o continuă schimbare pentru că lumea este într-o continuă schimbare. După trei sezoane de recesiune, a venit timpul pentru o reinventare. De data aceasta reflectoarele se îndreaptă spre un public mai tânăr, mai energic, pragmatic, unde moda are atât un simţ estetic, cât şi practic. Bloggeri aflaţi în perioada adolescentină care critică ultimele colecţii dupa bunul plac, actriţe cu o imagine rebelă au funcţii de consiliere artistică în case de modă renumite, cântăreţe care au outfit-uri manifest ocupă front-row seats în show-urile de modă. Normal că designerii ţin cont de revoluţia ce se pregăteşte în modă. Noul sezon sărbătoreşte tinereţea cu excesele şi frumuseţile ei.

MATERIALE

Ţesăturile groase au fost înlocuite de texturi fine, volatile,feminine. Mătasea, voalul, tull-ul, panglicile, şifonul şi nu în ultimul rând denim-ul, vedeta acestui sezon(după cum am precizat şi în postările anterioare) definesc sezonul ce urmează.
Materialele paietate se poartă în continuare, dar sub o altă formă faţă de cum s-au purtat în sezonul rece. Dacă în toamnă-iarnă se purtau pe rochii fabuloase sau bluze preţioase, de data asta ele apar pe jachete, maieuri trashy, în combinaţii cât mai non-conformiste şi neaşteptate. Tull-urile brodate manual şi cu imprimeuri florale sau dantelate sunt megacăutate si uber cool pentru un look romantic chic.

CULORI ŞI IMPRIMEURI

Am mai vorbit despre culori, am detaliat ca să se înţeleagă exact despre ce nuanţă este vorba. Albul devine noul "black", albastrul este omniprezent pe toate podiumurile, precum şi pastelurile şi culorile pământului care emană feminitate, gingăşie şi inocenţă. Imprimeurile hot sunt cele florale, tribale,sepia(vezi colecţia Prada),jocurile grafice alb-negru sau roşu-negru, precum şi cele de inspiraţie post-punk.


ACCESORII

Buunn, aici intervin mici schimbări faţă de tendinţele toamnă-iarnă. Rămân în grafice colierele XXL care completează cu succes ţinutele, dar suferă schimbări dramatice celelalte accesorii. Curelele se subţiază considerabil, jucând un rol de accent cromatic decât un rol practic. Genţile se micşorează, nota practică a sezonului fiind baretele lungi care îţi permit purtarea genţilor pe un umăr, foarte confortabil şi la îndemână. Forme simple, practice, care îţi oferă posibilitatea de personalizare printr-o insignă chic, eşarfă prinsă alandala, broşe,lanţuri, elemente originale.
Ce nu pot spune că mă încântă foarte mult este că predomină nota sport. Genţi de tip rucsac, şepci, linii dinamice şi colorate, brodate sau fixate pe genţi şi pe pantofi vin în contrast cu preţiozitatea sezonului trecut. Nu mi-a plăcut niciodată să adopt stilul sport în forma lui pură, ci am înţeles mereu prin "sport" ceva mai aproape de casual, de confortabil, "de zi" şi nicidecum şepci, rucsacuri, adidaşi.
Pielea simplă, în culoarea sa naturală sau cu câteva tonuri mai deschisă sau mai închisă este o altă alegere potrivită pentru sezonul ce urmează. Eşarfele sunt noul IT accesoriu. Purtate la geantă, înfăşurate la gât sau purtate ca bentiţă, eşarfele nu trebuie să lipsească din garderoba ta.
Încălţămintea,după cum am mai vorbit în alte postări, scade dramatic în înălţime. Adică înălţimea tocurilor nu mai este aşa mare, revenim cu picioarele pe pământ la propriu. Must-have-ul sezonului sunt sandalele cu talpă ortopedică, dar foarte în trend sunt şi şlapii,espadrilele cu toc mediu sau mic(gen încălţămintea gheişelor) sau încălţămintea din plastic transparent(a la Prada).

Sezonul acesta se poartă simplitatea, se renunţă la volume impresionante, look-uri complicate şi greu de descifrat. Influenţele anilor '80 dispar în totalitate, rămânând însă culorile puternice şi optimismul molipsitor.Ţinuta sport este oarecum vedetă, designerii ajungând să creeze adevărate capodopere plecând de la această idee. Lolita, adică o îmbinare de frumuseţe,gingăşie, feminitate, puritate, energie debordantă,tinereţe,optimism,sexualitate înnabuşită este îmbrăcată de designeri în şifon, voaluri, materiale transparente,voaltile,care curg pe corp,pantaloni bufanţi,culori bşânde,pastelate,baby-doll-uri,bluze din dantelă,tricouri cu imprimeuri Disney.

Teme principale primăvară/vară 2010

Escapism - o evadare din realitatea imediată
The new utilitarian - noul basic al modei
Couture à porter - luxul nu moare şi nici nu se predă
Pure Seductions- noua feminitate
( ©www.fashionandbeauty.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu