marți, 9 februarie 2010

Here we gooo ... girls!

Pentru sezonul călduţ şi cald care se anunţă,respectiv primăvară-vară 2010, designerii au mai născocit câteva idei şi au scos de la naftalină câteva piese vestimentare ce au făcut furori în sezoanele trecute. În cele ce urmează am să vă prezint schiţat ce mi-a plăcut şi ce cred că este accesibil pentru toate siluetele şi mărimile. Enjoy!


1.SALOPETELE

Combinaţia ideală, care îmbină grosolănia unui muncitor( no offense) cu gingăşia unei fetiţe cu părul împletit ar fi să alegi o salopetă largă, dintr-un jeans tocit, murdar, chiar rupt, pe care să o asortezi cu o bluză din voal semitransparent şi o pereche de platforme butucănoase, foarte înalte. Pentru cele ce nu preferă contrastele, mai propun o variantă : salopetă dintr-un material volatil, gen mătase sau satin, cu un pulover larg,descheiat, accesorizate cu o geantă extra large şi o pereche de sandale joase, cu multe ţinte. După preferinţe şi în funcţie de ocazie, salopetele te pot scoate dintr-o mare încurcătură atunci când nu eşti sigură de anumite combinaţii. Şi mai sunt şi un hot must-have al sezonului viitor!







2.TRENCH COATS

Nu mai e nimic de spus despre trenciuri decât că întotdeauna le-am considerat foarteee potrivite pentru orice fel de ocazie. Indiferent de lungime,model,dacă sunt cu sau fără mâneci, trench coats-urile pot fi purtate descheiate şi prinse la mijloc cu o centură pentru un look mai elegant,chic sau pur şi simplu lăsate lejer să "zboare" pe lângă corp. Vă puteţi inspira din colecţiile Burberry Prorsum, Marc by Marc Jacobs, Charles Anastase, Aquascutum,Pringle of Scotland,Rue du Mail sau MaxMara.





3. JACHETELE ARMY

A venit timpul să vă înlocuiţi jachetele negre de biker cu unele mai chic, geci uzate "antiglonţ". Bine, poate e mult spus că trebuie să le înlocuiţi, dar trebuie să ştiţi că au apărut alte jachete mult mai hot. În cazul în care bugetul nu vă permite, puteţi oricând să furaţi o jachetă largă de bărbaţi pe care să o prindeţi la mijloc cu o eşarfă sau cu o curea. Stilul wannabe army poate fi completat cu o pereche de pantaloni de piele scurţi sau lungi,mulaţi şi o pereche de short-boots cu vârful decupat, negre, cu multe ţinte. Dacă încă nu v-am convins, check it out în colecţiile celor de la Rag&Bone, Chloe, Kenzo,Aquascutum sau Balmain.





4. DENIM DIN CAP PÂNĂ-N PICIOARE

Cu alte cuvinte, se poartă tot ce este din blug. Cămăşi, jeansi, genţi, orice este din denim este la mare căutare acest sezon. În special blugul bleo deschis, puţin uzat, cu o culoare uniformă, care aduce aminte de combinaţiile tari din anii 90. Chloe, Dolce and Gabbana şi Ralph Lauren au evidenţiat asta în colecţiile lor. Aşa că hop, daţi buzna printre hainele cele vechi, alegeţi toţi blugii pe care nu mai vroiaţi să îi vedeţi în viaţa voastră şi purtaţi-i cu încredere. Sunt foarte in sezonul ăsta, cu siguranţă nu veţi da greş. Cu cât sunt mai largi, mai peticiţi, cu talie înaltă, dar purtaţi cu turul lăsat, cu atât sunt mai în tendinţe.






6. CHIC BLING

Nu vă gândiţi la strasuri care sclipesc mai tare ca un blitz. Nicidecum. Este vorba despre preţiosul cristalelor, al aurului, al luciului, al sclipiciului. Nu credeam că o să spun vreodată asta, dar da, toate astea au o parte preţioasă ce este puternic pusă în valoare de noul trend. Totul trebuie să fie chic, nu ca într-un show ieftin. Nu te speria să adaugi şi multe accesorii, totul este permis. Lady Gaga, la decernarea premiilor Grammy a dezvăluit şi a dat startul în acelaşi timp acestui trend. Ideea de bază este că totul este preţios, dar nu în sensul că nu poţi atinge, ci în sensul de originalitate, unicitate, feminitate.




::: endless inspiration . www.vogue.com :::


Weellll ... am spus doar că schiţez, deci nu greşesc cu nimic şi nici nu dezamăgesc pe nimeni dacă mă opresc aici. Bineînţeles că am putea discuta non-stop despre tendinţe, despre ce combinaţii s-ar putea face, de ce am alege anumite piese vestimentare si nu altele, ce culori sunt în mare vogă şi aşa mai departe, dar de ce să risipim toate subiectele de discuţie din prima? De asemenea, sunt deschisă oricărei idei şi oricărei întrebări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu