joi, 11 februarie 2010

Şi ei au nevoie de sfaturi

Da, de bărbaţi este vorba. Au nevoie de îmbrăcăminte şi nu puteam să îi las aşa în voia întâmplării. Adică de obicei pe blog-uri şi în reviste se dau sfaturi numai femeilor despre stil,culori,materiale. De data asta eu o să îi ajut şi pe bărbaţi.
Moda masculină este în acelaşi timp complicată, dar şi foarte simplă. Este simplă pentru că bărbaţii nu au nevoie de măsuri ideale ca să arate bine într-o rochie, nu întâmpină mari dificultăţi legate de fizic. Şi este complicată pentru că variantele pe care le au sunt destul de limitate. Asta dacă, bineînţeles, căutăm numai în magazinele disponibile momentan. Personal, mie mi se pare chic şi foarteee sexy, indiferent de trend-uri şi modă, un bărbat îmbrăcat aparent neglijent, dar foarte pus la punct. Un tricou haios, cu imprimeu îndrăzneţ, o pereche de jeansi largi, o pereche de teneşi, un sacou tocit, cu mânecile suflecate şi gata ţinuta. E foarte lejeră şi la îndemâna oricui. Dar, cum nu oriunde şi oricând te poţi prezenta aşa, în cele ce urmează vă voi prezenta ce se poartă şi cum am vrea noi, fetele, să adaptaţi trendurile sezonului primăvară/vară 2010.


1. Fără mâneci(sleeveless) -
vestele sunt foarte in sezonul ce urmează. În contrast cu masculinitatea, ele aduc un pic de lumină şi lejeritate look-ului tău şi o dată cu asta poate te gândeşti serios să mergi la sală, că deh, nu poţi purta veste dacă nu îţi permiţi. Glumesc, evident. Lungi, scurte, elegante,urbane, din orice material, trebuie să îţi achiziţionezi.




2. Sacourile cu două rânduri de nasturi(double-breasted jackets) - multe nu ar fi de zis decât că este un trend foarte chic,masculin şi nu neapârat elegant. Purtate cu o pereche de pantaloni baggy devin foarte urban. Foarte important de precizat este că nu se mai poartă silueta slim, masculinitatea şi duritatea fiind acum în vogă. Dacă nu eşti aşa înalt şi bine făcut, evită pantalonii baggy şi umerii foarte laţi, optează pentru o pereche de pantaloni drepţi sau slim (nu au ieşit chiar de tot din trend, iar dacă ţie îţi stau bine, nu ai de ce să renunţi la ei). După părerea mea, sacourile sau jachetele cu două rânduri de nasturi nu sunt o investiţie foarte bună pentru că nu le văd ca stând foarte mult în topuri.





3.Military - cum altfel se putea? Dacă la fete se poartă jachetele armz, nu văd de ce bărbaţii ar fi mai prejos. Daarr la voi este ceva mai special, de data aceasta se pune accent pe armata palestiniană atunci când vine vorba de eşarfe şi imprimeuri marca Arabia pentru bărbaţi cu atitudine.





4.CULOARE!!! - partea mea favorită. Se poartă culorile. Culorile îndrăzneţe, care te scot din anonimat. Galben, roşu, verde, albastru, violet, turcoaz, portocaliu, absolut orice culoare îţi vine în minte. Pentru cei care îndrăznesc, acum este perioada să se afirme!






5.Jambiere în cât mai multe straturi - aici e nevoie de muuult curaj şi dorinţă de a ieşi din banal şi de a întoarce capete. Designerilor le-a plăcut mereu să se joace cu materiale şi forme, dar sezonul acesta au adăugat şi jambierele.În sfărşit cineva mi-a ascultat şi mie rugăciunile. Sunt atât de comode, lejere, chic, stylish, adaugă acel ceva ţinutei şi sunt foarte fun. Bineînţeles, îţi trebuie ceva gust ca să ştii cum să le combini.





6. Lord Gaga - da, este vorba de soţul doamnei Lady Gaga. Adică tot ce vedeţi la Lady Gaga, dar în variantă masculină. Bineînţeles, trendul ăsta nu e aşa accesibil, deci nu voi insista pe el. Ideea este că se bazează pe jocul cu volume, culori, sclipici, totul să pară ca de pe altă planetă.



inspiration: http://stuff-n-style.blogspot.com

În mare, cam despre asta este vorba. Sunt trenduri accesibile şi nu prea. Ideea este că nu trebuie să va luaţi mots-a-mots după ce impun designerii prin creaţiile lor. Trebuie să înţelegem că acolo este vorba de artă în primul rând. Iar eu cred mai mult în arta pe care poate să o creeze fiecare prin imaginaţie, prin combinarea de culori,materiale,texturi. Sper că vă sunt de folos.

Un comentariu:

  1. sunt de acord cu hainutsele astea dragutse de sus mai putin cu culorile alea parca prea contrastante cu imprejurimile ... si in plus one-color looks sunt cam banale :> keep up

    RăspundețiȘtergere